QSR Belgium zal het merk BURGER KING® lanceren in België

QSR Belgium en de groep Bertrand tekenen een akkoord voor de overname van de Quick-restaurants in België en Luxemburg. Deze overname is de start van de langverwachte lancering van BURGER KING ® in België, die geleidelijk en in nauwe samenwerking met de franchisenemers zal plaatsvinden. 

QSR Belgium, een vennootschap met familiekapitaal en nauw verbonden met BURGER KING® groep neemt de Belgische en Luxemburgse Quick-restaurants over van de groep Bertrand, die eind 2015 de Quick groep kocht. De overname zou eind deze zomer gefinaliseerd kunnen worden.

Zoals in Frankrijk, kan de integratie van de restaurants in het internationaal merk BURGER KING® meer diensten, marketing- en ontwikkelingsmogelijkheden bieden om de marktpositie te verstevigen. Dankzij BURGER KING® kunnen de restaurants, de franchisenemers en het QUICK-personeel voordeel halen uit de kracht van een groot, internationaal merk, aanwezig in meer dan 100 landen, met meer dan 15.000 verkooppunten. 

Daniel Grossmann, bestuurder van QSR Belgium: “We zijn verheugd om het merk BURGER KING® te kunnen lanceren in België. We zijn evenzeer blij dat  Belgische spelers een nieuwe dynamische impuls kunnen geven aan het netwerk van franchisenemers en aan de 3.500 QUICK-medewerkers, die momenteel in België en Luxemburg actief zijn. We beogen een heel geleidelijke transformatie van de restaurants, in nauwe samenwerking met de franchisenemers, waarbij we rekening houden met de eigenheid en cultuur van beide landen." 


Olivier Bertrand, Voorzitter en oprichter van de groep Bertrand: “We zijn blij dat we onze activiteiten in België en Luxemburg kunnen overdragen aan lokale en ervaren partners, vooral omdat dit project een voortzetting is van wat reeds werd opgestart in Frankrijk dit jaar.” 

Over QUICK in België en Luxemburg 

Er zijn 101 Quick-restaurants in België en Luxemburg. 92 daarvan in België, waarvan er 81 worden uitgebaat door franchisenemers. In Luxemburg worden 9 restaurants rechtstreeks beheerd door Quick. In totaal werken in beide landen ongeveer 3.500 personen voor Quick. 

Over QSR Belgium

QSR Belgium NV is een vennootschap van familiale aandeelhouders die zich op lange termijn verbinden en die deel uitmaken van het Kharis Capital ecosysteem. De oprichters van Kharis Capital, Daniel Grossmann en Manuel Roumain, zijn ook de oprichters van QSR Belgium en onderhouden sinds jaar en dag een nauwe relatie met de groep BURGER KING®, met name via de Belgische naamloze vennootschap BURGER KING S.E.E., die Master Franchises heeft in verschillende Europese landen.

Voor meer informatie: www.khariscapital.com

Over Groupe BERTRAND

Opgericht in 1997 door Olivier Bertrand, is groep Bertrand momenteel de nummer 2 in commerciële horeca in Frankrijk met een omzet van 1.6 miljard in 2015 en meer dan 26.000 medewerkers in Frankrijk en wereldwijd.

De groep Bertrand heeft 4 filialen: Bertrand Restauration, BURGER KING® France, Bertrand Hotellerie en Bertrand Distribution.

Voor meer informatie: www.groupe-bertrand.com

Ariane Goossens

Perscontact QSR Belgium, Whyte Corporate Affairs

Stephanie Rutten

Perscontact QSR Belgium, Whyte Corporate Affairs

Agnès Catineau / Morgane Le Gall

Perscontact Groupe Bertrand, Brunswick

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Burger Brands Belgium

Burger Brands Belgium is de Belgische onderneming die alle Quick- en BURGER KING®-restaurants in België beheert.  

Het merk Quick, dat in 1971 zijn intrede deed in België, was de eerste burgerrestaurantketen van het land en is sindsdien leider met zijn bekende Giant. Vandaag telt het merk 84 restaurants in België en 6 in Luxemburg. In totaal zijn er in de twee landen bijna 3.500 mensen actief onder het merk Quick.
Voor alle informatie over Quick kunt u terecht op de pressroom: https://quick.prezly.com/

Burger Brands Belgium beheert eveneens het merk BURGER KING®, wereldwijd de tweede grootste burgerrestaurantketen met zijn bekende Whopper®. Vandaag telt de onderneming 15 BURGER KING®-restaurants in België.
Voor alle informatie over BURGER KING® kunt u terecht op de pressroom: https://burger-king-be.prezly....