QSR Belgium heeft de overname van de Quick-restaurants in België en Luxemburg afgerond

De verwachte lancering van het merk BURGER KING® zal geleidelijk aan gebeuren. De opening van een eerste restaurant is voorzien tegen de zomer van 2017. Het merk Quick blijft behouden tot groot genoegen van de consumenten.

De vennootschap QSR Belgium heeft de Belgische en Luxemburgse restaurants van Quick definitief overgenomen van de Franse groep Bertrand, die de groep Quick eind 2015 had overgenomen. Daarnaast heeft QSR Belgium de master franchise van BURGER KING® voor België en Luxemburg.

QSR Belgium zal de twee merken beheren in een transformatieproces van meerdere jaren. Het is de bedoeling om de eerste restaurants van BURGER KING® tegen de zomer van 2017 te openen en dat ritme geleidelijk aan verder op te drijven in de daaropvolgende jaren. De duur van het volledige proces en het aantal restaurants dat zal worden omgebouwd, liggen nog niet vast. De twee merken gaan naast elkaar bestaan. Het einde van het merk Quick en haar mythische producten is dus nog niet voor morgen.

Herlancering van Quick vanaf september

Rekening houdend met het feit dat QSR Belgium vandaag aan het hoofd staat van een netwerk van 101 Quick-restaurants in België en in Luxemburg en dat het transformatieproces zeer geleidelijk aan zal doorgevoerd worden, zal het bedrijf niet alleen de ontwikkeling van BURGER KING® bewerkstelligen, maar zal het zich ook toeleggen op de herlancering van Quick’s activiteiten.

De Quick-restaurants in België en in Luxemburg zijn vanaf vandaag opnieuw in Belgische handen. Met de aanstelling van een nieuwe CEO, Kevin Derycke, al enkele jaren directielid van Quick, zal het nieuwe management het transformatieproces in goede banen leiden en het gezamelijk beheer van beide merken begeleiden in het belang van alle betrokken partijen: de franchisenemers, de medewerkers van het merk Quick en de consument.

De maand september 2016 wordt meteen ook een heel drukke maand voor de herlancering van Quick, met de opening van een nieuw restaurant in Gembloux en de lancering van een nieuwe campagne voor het merk Quick, die met de baseline « Jouw Quick. Jouw smaak », de Belgische identiteit van het merk in de verf zal zetten.

Daniel Grossmann, bestuurder van QSR Belgium: «Dit is een nieuwe impuls voor het bedrijf, het netwerk en de 3.500 medewerkers die vandaag voor het merk Quick werken in België en Luxemburg. In de komende maanden zal het nieuwe team nauw samenwerken met de franchisenemers aan de ontwikkeling van het bedrijf en aan het openen van de eerste restaurants van BURGER KING®. Samen hebben we alle troeven in handen om ons, met twee sterke merken, verder te ontwikkelen, te groeien, jobs te creëren, onze bestaande klanten tevreden te stellen en nieuwe klanten aan te trekken. Er komen nog hele mooie dagen aan voor Quick en de Giant waar ook plaats is voor BURGER KING en de langverwachte Whopper! ».

Over QUICK in België en in Luxemburg

Er zijn 101 Quick-restaurants in België en Luxemburg. 92 in België, waarvan er 81 worden uitgebaat door franchisenemers. In Luxemburg worden 9 restaurants rechtstreeks beheerd door Quick. In totaal werken in beide landen ongeveer 3.500 personen voor het merk Quick.

Over QSR Belgium 

QSR Belgium NV is een vennootschap van familiale aandeelhouders die zich op lange termijn verbinden en die deel uitmaken van het ecosysteem van Kharis Capital. De oprichters van Kharis Capital, Daniel Grossmann en Manuel Roumain, zijn ook de oprichters van QSR Belgium en onderhouden sinds jaar en dag een nauwe relatie met de groep BURGER KING, met name via de Belgische naamloze vennootschap BURGER KING S.E.E., die Master Franchises heeft in verschillende Europese landen.
Voor meer informatie: www.khariscapital.com

Sarah Doms

Perscontact QSR Belgium, Whyte Corporate Affairs

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Burger Brands Belgium

Burger Brands Belgium is de Belgische onderneming die alle Quick- en BURGER KING®-restaurants in België beheert.  

Het merk Quick, dat in 1971 zijn intrede deed in België, was de eerste burgerrestaurantketen van het land en is sindsdien leider met zijn bekende Giant. Vandaag telt het merk 84 restaurants in België en 6 in Luxemburg. In totaal zijn er in de twee landen bijna 3.500 mensen actief onder het merk Quick.
Voor alle informatie over Quick kunt u terecht op de pressroom: https://quick.prezly.com/

Burger Brands Belgium beheert eveneens het merk BURGER KING®, wereldwijd de tweede grootste burgerrestaurantketen met zijn bekende Whopper®. Vandaag telt de onderneming 15 BURGER KING®-restaurants in België.
Voor alle informatie over BURGER KING® kunt u terecht op de pressroom: https://burger-king-be.prezly....